Vreau sa ma intorc la versiunea de chat text!
Inregistreaza-te


biofeedbackul

Este o metoda de tratament care utilizeaza senzorii electrici pentru a le oferi pacientilor informatii fiziologice pe care in mod natural nu au cum sa le cunoasca.

Prin biofeedback pacientii pot invata sa isi controleze modul de gandire si alte procese mintale, in scopul controlarii procesele "involuntare" ale organismului, cum ar fi: tensiunea arteriala, temeperatura, functionalitatea sistemului gastrointestinal etc.

Aceasta metoda este utilizata pentru tratarea unei game largi de afectiuni de la stres la dependente, tulburari de somn, epilepsie, probleme respiratorii, incontinenta urinara, spasme musculare, semi-paralizie sau disfunctii musculare cauzate de un traumatism fizic, migrene, dureri de cap, hipertensiune arteriala, dar si diferite tulburari vasculare, inclusiv sindromul Raynaud. 
 
In general, biofeedback-ul ofera puterea necesara pentru a utiliza mintea pentru a controla organismul, contribuind astfel la mentinerea starii generale de sanatate sau la obtinerea de performanta fizica. Adesea aceasta tehnica este utilizata si ca o tehnica de relaxare.


Legaturi utile
biofeedback