Vreau sa ma intorc la versiunea de chat text!
Inregistreaza-te


hipnoza

Hipnoza este o stare intermediara intre starea de veghe si cea de somn provocata artificial prin sugestie, astfel incat sugestiile date sunt acceptate ca fiind adevarate si influenteaza obiceiurilor, perceptiile si comportamentului persoanei hipnotizate in functie de cat de profunda a fost stabilita hipnoza.

In functie de gradul de profunzime al hipnozei, persoana hipnotizata experimenteaza diferite fenomene hipnotice - amnezie, anestezie si halucinatii.

De obicei, aceasta stare este indusa de o procedura cunoscuta sub numele de inductie hipnotica, care este compusa dintr-o lunga serie de instructiuni si sugestii. Aplicarea hipnozei in terapie se numeste hipnoterapie. Hipnoza este definita ca o interactiune de cooperare in cadrul careia pacientii raspund la sugestiile hipnotizatorului.

Hipnoza a devenit cunoscuta datorita teatrului stradal, cand oamenii solicitau efectuarea unor actiuni neobisnuite sau ridicole; aceasta tehnica si-a dovedit clinic beneficiile medicale si terapeutice mai ale in ameliorarea durerilor si anxietatii. Potrivit oamenilor de stiinta, hipnoza este eficienta chiar si in reducerea simptomelor specifice dementei.
 


Legaturi utile
sedinta de terapie | hipnoza