Vreau sa ma intorc la versiunea de chat text!
Inregistreaza-te

Noutati

Jocuri ale mintii

Poza 29 Iulie 2015

Cel mai adesea cand ne gandim la “jocuri ale mintii” ne gandim la oameni care ne manipuleaza. Insa, nu toate jocurile mintii sunt rele. De fapt, daca invatam sa profitam de felul in care functioneaza mintea noastra, putem atinge succesul si starea perpetua de fericire.
Vizualizeaza fericirea. Cu totii am auzit de atleti care se vizualizeaza marcand punctul victorios sau trecand primii linia de sosire. Psihologia Sportului este o companenta de elita, bine cunoscuta a antrenamentului si este folosita de multi atleti de succes. Este asociat vizualizarii si nu este accesibil doar olimpicilor. Oricine poate practica vizualizarea pentru a imbunatati orice aspect al vietii. Studiile sustin impactul pe care vizualizarea il are asupra succesului si unii cercetatori au dovedit ca vizualizarea poate avea un impact mai important asupra performantei chiar si decat pregatirea fizica.
Scapa de frica. Perceptia fricii declanseaza reactii corporale. Cand mintea ta detecteaza pericol, trimite un semnal centrului nervos pentru a elibera hormoni precum adrenalina care cauzeaza raspunsul “lupta sau fugi”. Cu toate ca aceasta reactie iti poate salva viata intr-o anumita situatie, de cele mai multe ori, acesti hormoni iti altereaza abilitatea de a lua decizii rationale si dauneaza, in cele din urma, corpului. Daca invatam sa exploatam clasificarea fricii le nivelul mintii noatre, putem, mai apoi, controla felul in care corpul nostru elibereaza homoni. Multi cataratori isi inlatura frica pentru a putea ramane calmi si a putea gandi rational pana la finalizarea rutei alese.
Imbunatateste-ti memoria. Memoriile de scurta si de lunga durata pot fi imbunatatite cu ajutorul unor jocuri ale mintii. Exista multe povesti ale unor renumiti campioni nationali ai memoriei care iti exerseaza capacitatea de retinere a informatiei pentru a atinge capacitati de memorare aproape supreomenesti. Adevarul este ca avem acces zilnic la potentialul memoriei noastre si ea poate fi antrenata, cu ajutorul jocurilor de memorie.
Alege sa fii fericit. Studiile continua sa sustina ideea ca fericirea este o stare interna pe care o putem controla. Daca ne invatam mintea sa aleaga lucrurile pozitive si fericirea, aceasta ne ajuta sa devenim imuni la efectele evenimentelor pe care nu le putem controla. Antrenandu-ti mintea, creezi modele ale gandirii pozitive pentru a sustine o viata fericita.
Mintile noastre sunt foarte maleabile si sunt influentate de lumea inconjuratoare. Putem alege sa ne influentam in mod constient gandirea cu ajutorul unor “jocuri ale mintii” care in cele din urma ne vor schimba viata in bine. 

Adauga comentariu