Vreau sa ma intorc la versiunea de chat text!
Inregistreaza-te

Teste psihologice \ Dependente

Sunteti dependent de alcool? 12 intrebari

Poza

Alcoolicii - persoane dependente de alcool - nu au nici un fel de autocontrol asupra consumului bauturii. In primele stadii ale alcoolismului, oamenii tind sa considere ca a bea este o activitate recreatoare, ajungand, dupa un timp mai scurt sau mai lung, sa-si piarda interesul pentru activitatile care nu sunt direct asociate cu consumul de alcool. Acestia incep sa bea din ce in ce mai mult, devenind dependenti fizic si psihic de alcool.

Dependentul fizic este cel al carui organism are nevoie de alcool pentru a-si indeplini functiile. Dependentul psihic este cel care se foloseste de alcool pentru a obtine starea dorita de confort psihic si pentru a rezolva starile de stres sau indispozitie. Desigur, unii pot incerca sa se abtina de la consumul de alcool, dar sunt incapabili sa o faca multa vreme; isi neglijeaza serviciul, familia si prietenii. In stadiul avansat de alcoolism, indivizii beau orice, fara discriminare.

Pacientii care consuma alcool pe perioade indelungate pot manifesta delirium tremens, agitatie pronuntata, dezorientare si halucinatii cand nu au bautura la dispozitie. De asemenea, consumul prelungit de alcool conduce la afectiuni cornice ale ficatului, precum si ale creierului.

Cauzele instalarii dependentei de alcool trebuie bine analizate in fiecare caz in parte. Primul pas in tratarea alcoolismului si a tulburarilor functionale si organice generate de acesta este constientizarea dependentei de alcool.

Daca sunteti interesat de aceasta problema, va oferim un test, care speram va va ajuta sa realizati in ce masura bautura a devenit sau nu o problema pentru dvs. sau pentru cei apropiati. Deoarece nimeni nu are cum sa afle raspunsurile, va sfatuim sa fiti cat mai sinceri si corecti cu dvs. insiva. Raspundeti prin DA sau NU la urmatoarele intrebari.

 • 1. Credeti ca sunteti un consumator normal de alcool? (Prin normal se intelege faptul ca beti mai putin sau cat majoritatea oamenilor.)
  Da
  Nu
 • 2. Sotia (sotul), parintii sau alte rude apropiate sunt ingrijorati ori isi fac probleme in legatura cu consumul dvs. de alcool?
  Da
  Nu
 • 3. V-ati simtit vreodata vinovat pentru ca ati baut?
  Da
  Nu
 • 4. Prietenii sau rudele dvs. apropiate cred ca sunteti un bautor obisnuit, fara excese?
  Da
  Nu
 • 5. Sunteti capabil sa va opriti din baut cand doriti?
  Da
  Nu
 • 6. Ati urmat vreun tratament pentru afectiuni provocate de alcool?
  Da
  Nu
 • 7. A generat bautura probleme intre dvs. si alte rude apropiate?
  Da
  Nu
 • 8. Ati avut vreodata necazuri la serviciu din cauza bauturii?
  Da
  Nu
 • 9. V-ati neglijat obligatiile, familia sau munca pe parcursul a doua sau multe zile la rand din cauza bauturii?
  Da
  Nu
 • 10. Ati cerut vreodata cuiva sa va ajute deoarece ati consumat prea mult alcool?
  Da
  Nu
 • 11. Ati fost vreodata internat in spital datorita consumului de alcool?
  Da
  Nu
 • 12. Ati fost vreodata oprit sa faceti ceva de catre cei din jur pentru ca ati consumat alcool?
  Da
  Nu


Nr. vizualizari: 24078